(0 varer i kurven)

Grønne vægge

Fordele ved grønne vægge

Når du overvejer at få en form for indhegning i din have, er en levende grøn væg en af de smukkere muligheder. Her vil komme ind på hvilke fordele der er ved grønne vægge, og hvordan Birkholm kan hjælpe dig med at få en fin levende hegn til din have.

Vores udvalg af grønne vægge

En levende grøn væg har en afslappende æstetik

Den nemmeste fordel ved en levende grøn væg at få øje på er æstetikken – grønne vægge er simpelthen mere behagelige at se på, end f.eks. et træhegn. Når det handler om ens have, er det en ret vigtig ting at tænke på, eftersom man kommer til at bruge haven som afslapningssted for hele familien i mange år.

Men det er ikke bare flot at se på –  det er direkte afstressende for mennesker at kigge på levende planter. Der er med andre ord ikke kun en overfladisk skønhed, men en, der påvirker vores velbefindende. Det er en af grundene til de såkaldte ”urban gardens”, grønne områder især sat op på toppen af høje bygninger i storbyer.

Mindre støj, mere ren luft

En levende grøn væg er også lydabsorberende og kan altså hjælpe med at reducere støj omkring huset. Det er en fordel man mærker både hvis man er i haven, og når man opholder sig indendørs. Effekten varierer selvfølgelig med højden af den grønne væg, så det er noget, du kan tage med i dine overvejelser om hvad slags grønt væg ville passe bedst til dine behov.

Ligesom andre planter, så hjælper en levende grøn væg også med at rense luften. Bor man tæt på en vej, kan det betyde en renere luft for din familie, når I opholder jer i jeres have. Den hjælper også med at filtrere for støv og andre partikler. Så du kan altså bruge en grøn væg som en næsten bogstavelig mur mod flere slags elementer, der ellers ville trænge ind i jeres familiehave.

Godt for husværdien

Og hvis du tror at du en dag vil sælge det hus, som du bor i nu, så er en af fordele ved grønne vægge, at det kan hjælpe på salgsprocessen. Alt efter hvor meget du gør af din have, kan det nemlig øge værdien af huset – og selv om du ikke gøre det til et projekt, der direkte påvirker prisen, så kan en flot og velplejet have gøre huset mere attraktiv, og dermed få det solgt hurtigere.

Planter, som passer til grønne vægge

Når det handler om valg af planter til væg (udendørs), tilbyder vi bl.a. irsk vedbend og krybende benved som del af vores Mobilane® sortiment.

De er ret populære som hækplanter, og det er ikke kun i Danmark, men faktisk i haver verden over. Disse planter er nemlig nemme at passe, har en frodig vækst som vil hurtigt give dig et fuldvoksent hegn (især med Mobilane®, som giver dig et næsten fuldvoksent hæk, så du ikke skal vente i flere år) og vil uden tvivl pynte din have.

Kom og se rigtige, ”levende” eksempler på en levende grøn væg

Hvis du kunne tænke dig at se, hvordan en Mobilane® grøn væg ser ud i virkeligheden, er du velkommen i vores demonstrationshave på planteskolen. Her har vi nemlig flere eksempler fra flere planter, så du kan få et meget bedre indtryk af hvordan en sådan plantning vil se ud i din egen have. Se billeder fra demonstrationshaven her på siden, kom forbi vores planteskole, eller ring til os for på 48 17 31 26 for at få rådgivning over telefon.